Рецепт актуальний завжди, а особливо зараз. Торішні заготовки закінчуються, принаймні, у мене. А іноді хочеться чогось цікавого, пікантного. У такий спосіб можна приготувати не тільки печериці, а й гливи.
Інгредієнти:
- гриби – 0,5 кг.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- петрушка – кілька гілочок,
- 3 зубчики часнику,
- олія – пара столових ложок,
- оцет 9% – 30 мл.,
- сіль 3 столові ложки ,
- цукор 1 чайна ложка,
- вода 1 літр.
Приготування:
Гриби я не промиваю, десь вичитала, що вони вбирають воду, як губка. Особливо це важливо, коли гриби треба посмажити. Я їх витираю вологою серветкою.
Воду ставлю на вогонь, а коли вона закипить, відправляю до неї гриби та 2,5 ложки солі. Як тільки гриби закиплять, засікаю 10 хвилин. І ще одна хитрість, щоб грибочки не темніли, додаю у воду трохи 9% оцту, вистачить 1 чайної ложечки.
Поки гриби варяться, готую овочі та зелень. Перець і цибулю нарізаю тонкими півкільцями, часник – тонкими пластиками, зелень дрібно рубаю.
У мисці змішую 0,5 столової ложки солі, цукор, оцет та олію. Додаю овочі та зелень.
Коли гриби зваряться, відкидаю їх у друшляк, даю охолонути і додаю до маринаду з овочами. Все перемішую і прибираю на півгодини в холодильник. Гриби і за цей час будуть смачнішими. А якщо зробити наперед, за добу, буде ще смачніше.