Це сирне печиво неможливо не любити! Плюси в тому, що готується така домашня випічка з сиром швидко, а печиво виходить ніжне та м’яке. Начинку я готую з яблук і виходить смачне домашнє печиво.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 260 гр
- сир – 200 гр
- яйце – 1 шт
- цукор – 70 гр
- олія – 7 ст.л
- розпушувач – 10 гр
- ванільний цукор – 10 гр
Начинка:
- яблука – 4 шт
- лимонний сік
- цукор – 2 ст.л
- вершкове масло – 30 гр
Приготування:
У миску викладаємо 200 г сиру, всипаємо 70 г цукру і розтираємо вилкою. Вбиваємо 1 яйце, додаємо щіпку солі, 1 пакетик ванільного цукру, вливаємо 7 ст. л. олії і розминаємо вилкою до однорідної консистенції. Поетапно додаємо 260 г борошна та 10 г розпушувача, замішуємо сирне тісто. Отримане тісто загортаємо у харчову плівку та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Приготуємо начинку. На великій тертці натираємо 4 середні яблука, додаємо трохи лимонного соку і перемішуємо. У розігріту сковороду викладаємо 30 г вершкового масла, після викладаємо яблука і всипаємо 2 ст л цукру. Смажимо на середньому вогні, до готовності.
Стіл присипаємо борошном, викладаємо тісто і ділимо на 4 рівні частини. Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий пласт і ділимо на 4 трикутники. У кожному трикутнику робимо внутрішні надрізи і викладаємо в центр яблучну начинку.
Загортаємо печиво і перекладаємо на деко застелене пергаментним папером.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин до готовності. Посипаємо цукровою пудрою і можна одразу подавати до столу.
Виходить дуже смачно і по-домашньому. Запах цієї випічки стоїть ще цілий день на кухні.