Головна Рецепти Готую без ваг, простіше простого! Дуже смачний домашній тортик, який точно вийде у всіх з 1 разу!

Готую без ваг, простіше простого! Дуже смачний домашній тортик, який точно вийде у всіх з 1 разу!

by admin

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже ніжний, можна сказати повітряний домашній торт! Торт готується без ваг, дуже просто, при цьому виходить божественно смачним, красивим і високим. Відмінно підійде як для домашнього чаювання, так і для зустрічі гостей.

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт:

  • Яйця (кімнатної температури) – 2 шт.
  • Цукор – 160 гр.
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Кефір (кімнатної температури) – 240 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Какао – 3 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Сметанний крем:

  • Сметана 25-30% – 750 гр.
  • Згущене молоко – 300 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 4 ч. л.

Приготування:

Шоколадний бісквіт:

У миску розбиваю 2 яйця. Додаю солі та цукру. Добре збиваю все міксером, цукор має повністю розчинитися. Яєчна маса посвітлішає і збільшиться в розмірі.

Додаю рослинну олію без запаху. Перемішую міксером до однорідного стану. Додаю кефір кімнатної температури. Кефір у цьому рецепті можна замінити натуральним питним йогуртом без добавок. Перемішую до однорідного стану.

Далі додаю борошно, какао і соду. Перемішую вінчиком до однорідного стану. Додаю лимонного соку, перемішую. Тісто виходить не густе, воно легко стікає з лопатки.

Я випікаю бісквіт у роз’ємній формі діаметром 20 см. Дно форми закриваю пергаментним папером, бік форми тефлоновою стрічкою. Переливаю тісто у форму і рівномірно розрівнюю.

Щоб бісквіт під час випікання не лопався, я в тісто вставляю неглибоко і хаотично кілька зубочисток. Також, щоб бісквіт випікався рівномірно, я накриваю форму пергаментним папером.

Прибираю випікатися в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку, приблизно на 55-65 хвилин. Готовність бісквіта перевіряю дерев’яною паличкою. Проколюю, якщо паличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить бісквіт готовий.

Прибираю зубочистки. Звільняю бісквіт від форми. Перевертаю бісквіт на решітку верхнім боком донизу і залишаю остигати до кімнатної температури.

У охолодженого бісквіта зрізаю верхівку. Зрізана верхівка знадобиться пізніше для прикраси торта. Бісквіт розрізаю на 3 коржі.

Сметанний крем:

Викладаю у миску сметану, можна замінити густим натуральним йогуртом.

В окремій мисці до згущеного молока додаю лимонний сік. Добре перемішую все разом до однорідного стану.

Додаю до сметани згущене молоко і ванільний цукор. Починаю збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість міксера до максимуму. На максимальних обертах міксера збиваю крем протягом 5 хвилин.

Крем стане повітряним і збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази. Відкладаю 2 повні ст. ложки крему. Цим кремом наприкінці змащу бік торта, а поки що кладу крем у холодильник.

Викладаю перший корж на тарілку, встановлюю роз’ємне кільце та плівку.

Ділю візуально крем на 3 частини і викладаю на корж 1/3 частину крему. Крем рівномірно розрівнюю. На крем викладаю другий корж, корж злегка придавлюю. Корж покриваю 2 частиною крему. Накриваємо третім коржем і покриваю кремом, що залишився.

Накриваю торт харчовою плівкою і прибираю в холодильник просочитися на 6-8 годин, а краще на ніч.

Готовий торт звільняю від кільця. Обмазую бік торта раніше відкладеним кремом. Раніше обрізану верхівку подрібнюю на крихту й обсипаю крихтою весь торт.

Торт готовий, його можна подавати до столу. Дуже смачний, м’який, добре просочений, можна сказати, просто тане в роті!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини