Роблю дуже смачне і незвичне печиво Мушлі. Готую доволі просто та з доступних інгредієнтів, а смак точно здивує кожного. Я цей рецепт печива буду готувати ще не один раз та з різними начинками.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 380 гр.
- масло – 200 гр.
- жовтки – 3 шт.
- сметана – 100 гр.
- сіль – дрібка
Начинка:
- білки – 3 шт.
- цукор – 200 гр.
- лимона кислота – 2 гр. ( дрібка )
- ванілін дрібка
- крохмаль кукурудзяний – 2 ч. л.
Приготування:
Тісто:
Змішую до крихти руками борошно з маслом кімнатної температури.
Додаю жовтки, сметану та сіль, перемішую спочатку ложкою.
Тоді замішую тісто руками. У мене вийшло тісто 720 гр.
Ділю тісто на 30 кусочків по 24 гр. та формую кульки. Накриваю харчовою плівкою та кладу в холодильник на 3 години.
Начинка:
До білків кімнатної температури додаю цукор, лимонну кислоту та ванілін, збиваю міксером до пишної білої маси. Збиваю на середніх обертах приблизно 12 хвилин.
Додаю крохмаль та перемішую лопаткою.
Кульки виймаю з холодильника і розкачую, викладаю начинку.
Щільно защіпаю тісто, формуючи вареник.
Придавлюю вареник пальцем по середині.
І складаю навпіл, защіпаю кінцівки тіста.
Викладаю печиво на великій відстані одне від одного на форму застелену пергаментом. Розігріваю духовку до 200 градусів. Випікаю 10 хвилин.
Посипаю цукровою пудрою, заварюю чай і захоплююсь смаком!