Головна Рецепти Чому опускається шарлотка після випічки: хитрощі смачного яблучного пирога

Чому опускається шарлотка після випічки: хитрощі смачного яблучного пирога

by admin

Коли господиня береться за приготування шарлотки, її метою є отримання смачної та повітряної страви.

Однак може трапитись так, що яблучний пиріг після випічки опускається.

Зазвичай це пов’язано з різким перепадом температур та відсутністю певної обробки деяких інгредієнтів.

Подробиці

Є кілька хитрощів, що дозволяють зберегти об’єм шарлотки після того, як ви дістали її з духової шафи.

Дотримання пропорцій та «обробка» яблука

Щоб шарлотка залишилася повітряною, необхідно слідувати класичному рецепту та використати певну кількість інгредієнтів.

Так, на склянку борошна має припадати чотири яйця.

Щоб тісто не виходило занадто рідким, слід обваляти нарізані яблука в борошні. Так можна бути впевненим у тому, що пиріг не осяде.

Дотримання температури

Шарлотку не варто випікати за дуже високої температури. Оптимальний показник – 180 градусів.

Також небажані перепади температур. Після приготування пиріг не потрібно відразу ж діставати з духовки.

Пиріг повинен на кілька хвилин після вимкнення газу залишитися в духовці.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини