Такий повітряний пиріг може зберігатися у холодильнику кілька днів, не втративши смаку! Раніше моя бабуся часто пекла його до чаю – дуже смачний і готується з простих продуктів. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошна – 100 гр
- Води – 120 гр
- Вершкового масла – 70 гр
- Яєць – 3 шт
- Солі – тріска
- Розпушувача -3 гр
Крем
- Молока – 500 мл
- Цукру – 130 гр
- Ванільного цукру – 10 гр
- Крохмалю (будь-якого) – 40 гр
- Яєць – 2 шт
- Вершкового масла – 180 гр
Приготування:
На сковороду викладаємо вершкове масло, вливаємо молоко і додаємо сіль. Ставимо на вогонь і готуємо до розплавлення масла.
У муку додаємо розпушувач і змішуємо. Висипаємо суху суміш у молочну і добре розмішуємо. Готуємо дві-три хвилини, постійно помішуючи.
Вливаємо по черзі яйця і розмішуємо.
По половині (по черзі) викладаємо у форму 22 см та розрівнюємо. Випікаємо 25 хв. при 200 град.
Один корж посипаємо мигдалем.
У каструлю вбиваємо яйця, всипаємо цукор, ванільний цукор, крохмаль і розмішуємо.
Наливаємо молока, розмішуємо і варимо до густини, постійно помішуючи. Вимикаємо вогонь, закриваємо плівкою, залишаємо остигати.
Готову одну половину тіста дістаємо з форми і ставимо зверху важкість (щоб зменшити обсягом).
Потім знову поміщаємо у форму і викладаємо крем.
Зверху ставимо половину (посипану мигдалем).