Головна Lifestyle Як навчитися говорити “ні” і відмежуватися від “токсичних людей”

Як навчитися говорити “ні” і відмежуватися від “токсичних людей”

by admin

Якщо вам набридло для всіх бути “хорошою” чи “хорошим” і відчувати щоразу провину, коли очікування сторонніх людей не дорівнюють вашим діям чи можливостям, то час задуматися про коріння цієї проблеми.

Подробиці

Проаналізуйте оточення близьких людей, якщо серед них є “токсичні люди”, які вичерпують енергію, говорять, що у вас “не вийде”, критикують, то тікайте. Особисті межі грають вагому роль у самоствердженні: коли людині говорити, що вона нікчема, то невдовзі ця роль буде для неї “рідною” і статус активізується.

Щоб відмежуватися, треба ставити себе на перше місце. Говорити собі “так”, а іншим – “ні”. Не намагайтеся всім догодити, бо все одно нічого не вийде. Врятувати світ – гарна місія, але під час цього можна загубити власний внутрішній простір.

Турбується про те, хто і чим вас наповнює. Які розмови, діалоги, думки вбирає ваша свідомість під час спілкування з друзями чи колегами.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини