На жаль, рецепт цього салату несправедливо забули. Адже раніше цей салат був гордістю.
Його можна було скуштувати ще у дореволюційних ресторанах. Набір інгредієнтів для салату Чайка елементарні.
І навіть за відсутності в ньому риби та м’яса салат неймовірно смачний та ситний.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 – 5 штук;
- Горошок зелений консервований – 1 банка (250 мл);
- Сир будь-якого твердого сорту – 200 грам;
- Цибуля ріпчаста (краще біла або фіолетова) – 1 штука.
- Для заправки – майонез або сметана.
- Улюблена зелень для прикраси (за бажанням)
Так само в деяких рецептах салат Чайка додають свіжі або мариновані огірки – за бажанням, але можна готувати і без них.
Приготування:
Яйця необхідно відварити круто. Остудити, очистити та нарізати дрібними кубиками.
Цибулю нарізати ще дрібними кубиками, і ошпарити, щоб позбутися гіркоти.
Сир натерти на тертці середнього розміру. Небагато сиру відкласти для того, щоб на завершення прикрасити салат.
З горошку злити рідину.
У салатнику змішати всі підготовлені компоненти салату:
- нарізані кубиками яйця;
- ошпарену окропом цибулю;
- тертий сир;
- зелений горошок.
- заправити салат майонезом.
Зверху можна прикрасити улюбленою зеленню і готово!
Дякую, все було дуже смачно.