Головна Lifestyle Психологи розповіли про вплив ароматів на привабливість людини

Психологи розповіли про вплив ароматів на привабливість людини

by admin

Психологи розповіли, як правильно підібрані аромати можуть допомогти жінці залучити вподобаного чоловіка, а також відвернути того, хто вже набрид.

За словами експертів, існує музика-якір, їжа-якір і навіть аромати-якоря, які стають тригерами для багатьох з нас. Так, деякі запахи можуть асоціюватися з певним періодом в житті або навіть людиною. Деякі аромати можуть заспокоювати або викликати негативні емоції. Також запах може зробити людину привабливішою в обличчі оточуючих.

Фахівці зазначили, що аромати супроводжують нас протягом усього життя. За передачу ароматів в головний мозок відповідає пара черепних нервів, які формуються в період ембріонального розвитку. Так, інформація про аромат потрапляє в центр головного мозку, який відповідає за нюх і знаходиться поруч з центром емоцій.

Психологи запевняють, що будь-які запахи викликають у нас емоції, причому як позитивні, так і негативні. Крім того, за допомогою ефірних олій можна управляти настроєм людини. Так, аромат апельсина покращує настрій, нагадує нам про свято і призводить емоційний фон в стабільний стан. Аромат хвої, ялини або ялиці здатний позбавити людину від стресу.

Експерти також зазначають, що знання психології людини і природи дозволять побудувати успішний бізнес і налагодити особисте життя. Так, аромат кориці в булочних і кондитерських приваблює покупців. Запах свіжого хліба також привертає увагу і дарує спогади про дитинство.

Психологи додали, що жінки своїм ароматом ставлять якір у свідомості чоловіка. В результаті цей аромат асоціюється у чоловіка з конкретною жінкою. Це можна використовувати у власних цілях. При цьому можна як залучати людей, так і відштовхувати їх.

На закінчення вони зазначили, що аромати викликають в нашій голові біохімічні процеси, які рухають інстинктами бажання, розмноження, відпочинку, розвитку і т. д.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини