Головна Рецепти Рецепт найсмачнішого крему з 80х: недорогий та дуже смачний! Без яєць. Без вершків. Без крем-сиру

Рецепт найсмачнішого крему з 80х: недорогий та дуже смачний! Без яєць. Без вершків. Без крем-сиру

by admin

Вітаю! Сьогодні готуємо недорогий, але дуже смачний крем для тортів, тістечок та рулетів, який готується з манки. Це дуже старий та перевірений рецепт із простих та доступних інгредієнтів. Не хвилюйтеся, манка в кремі зовсім не відчувається. Якщо ви нікому про це не скажете, ніхто й не здогадається. Крем виходить дуже смачний та бюджетний. Обов’язково спробуйте.

Інгредієнти:

  • 500 гр. молока
  • 75 гр. манної крупи марки «М» (з м’яких сортів пшениці, дрібного помелу).
  • 200-300 гр. вершкового масла 82,5%
  • 130-150 гр. цукру
  • Сік та цедра з 1 лимона

Приготування:

У каструлю з товстим дном виливаємо холодне молоко, додаємо цукор

і манну крупу. Манну крупу беремо марки “М” (з м’яких сортів пшениці, дрібного помелу).

Ретельно перемішуємо та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і постійно помішуючи, варимо густу манну кашу.

Манка проварилася і загустіла. Знімаємо каструлю з плити та переливаємо готову манку в іншу ємність. Накриваємо плівкою в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури. Після остигання вона стане ще густішою.

Коли манна каша охолола, з лимона знімаємо жовту частину цедри і видавлюємо сік. У манку додаємо лимонну цедру і лимонний сік (додаємо через сито, щоб в крем не потрапили кісточки).

Перемішуємо на невеликій швидкості міксера до однорідності. Основа для крему готова.

В окрему ємність викладаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури та збиваємо до побіління на максимальній швидкості. Жирність масла 82,5%.

У збите вершкове масло невеликими порціями додаємо заварну основу на манці, щоразу перемішуючи на невеликій швидкості до однорідності.

Важливо! Щоб крем не розшарувався, обидва компоненти мають бути однакової температури.

Якщо щось пішло не так і, крем розшарувався, просто прогрійте його в мікрохвильовці 10 секунд, а потім збийте на максимальній швидкості міксера протягом 1 хвилини. Повторіть цю процедуру доти, доки крем не стане однорідним. Головне, прогрівайте крем короткими імпульсами, щоб масло в кремі сильно не розтануло.

У процесі прогрівання крем стає рідким… Можна просто відправити його ненадовго в холодильник, щоб масло в кремі стабілізувалося, а потім знову перемішати міксером.

Ось і все! Наш смачнючий крем готовий!

З ним я готую свій улюблений тортик “Пташине молоко” і не тільки. Якщо хочете його рецептик – залиште смайлик в коментарях.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини