Головна Здоров'я Лікарка назвала користь і шкоду підсолоджувачів

Лікарка назвала користь і шкоду підсолоджувачів

by admin

Підсолоджувачі, що додаються в продукти, мають як шкідливі, так і корисні властивості. Ендокринолог повідомила, що в цілому будь-яка хімічна речовина, яка надходить в організм у великих дозах, може змінювати його властивості.

“Нешкідливими є стевія і сукралоза. Вони не заявлені в жодному з компрометуючих досліджень. Все інше обговорюється з точки зору шкоди. Говорять про тривалому накопичувальному ефекті на рівні клітин. Негативна дія залежить від хімічної формули. Наприклад, ксиліт і сорбіт є атомними спиртами, які не властиві людському організму”, – говорить лікар.

Вона зазначила, що при тривалому вживанні підсолоджувачі викликають набряк клітин. За словами фахівця, досі достеменно невідомі причини, що викликають онкологічні захворювання. Теорій багато, але жодна з них поки так і не знайшла підтвердження.

Джерело glamour.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини