Ділюсь з вами господиньки своїм дуже ходовим рецептом. У нас в сімʼї голубці люблять усі і дуже сильно, а я ні, бо не люблю з ними возитись, ось і придумала такий рецепт. Вийшло дуже смачно і мої охоче наминали.
Інгредієнти:
- Морква – 2 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Часник – 10 зубчиків;
- Капуста – 300 г;
- Рис – 100 г;
- Фарш курячий – 500 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Копчена паприка – 1 ч. л.;
- Томатна паста – 5 ст.л.;
- Сметана – 120 г;
- Вода – 70 мл;
- Італійські трави – щіпка;
- Сіль – 1 ст.л.;
- Цукор – 1 ч.л.
Приготування:
Натираємо на дрібній тертці очищену моркву, нарізаємо дрібним кубиком цибулю. Нарізаємо також дрібно часник (можна пропустити через прес). У сковороді з олією обсмажуємо цибулю, часник та моркву.
До овочів висипаємо дрібку солі та цукру, додаємо копчену паприку. Готуємо засмажку під кришкою.
Шинкуємо не особливо дрібно капусту, викладаємо в засмажку, перемішуємо. Тушимо капусту з овочами приблизно 20 хвилин на вогні нижче середнього під кришкою.
Відварений рис разом з щіпкою цукру, трьома щіпками солі, копченою паприкою додаємо у фарш і ретельно змішуємо компоненти.
Для приготування соусу змішуємо томатну пасту з водою, а потім вливаємо в суміш сметану.
Висипаємо в соус по щіпці цукру та солі, італійські трави, перемішуємо.
З’єднуємо капусту з фаршем, розбиваємо в суміш яйця, змішуємо.
Формуємо з отриманої маси довгасті котлети, викладаємо у форму для запікання. Форму попередньо змащуємо олією.
На 5 хвилин відправляємо голубці запікатися у духовку за 180 градусів. Коли голубці трохи схопляться, заливаємо їх соусом.
Знову ставимо голубці у духовку вже на півгодини.
В результаті виходять смачні ліниві голубці під соусом. Це чудовий варіант вечері.