Люблю сирну випічку і ті, хто давно на мене підписаний це знає. Часто готую щось сирне. Ось і сьогодні я хочу з вами поділитися рецептом сирного пирога. Пиріг буде на сирному тісті з сирною начинкою, а доповнимо смак соковитими яблуками.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 200 г
- Сир – 120 г
- Цукор – 60 г
- Кефір – 50 мл
- Рослинна олія – 30 мл
- Розпушувач – 2 ч.л
Начинка:
- Сир – 200 г
- Сметана – 200 г
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 3 ст.л
- Крохмаль – 2 ст.л
- Яблука – 2 шт
Приготування:
Готуємо сирне тісто. З’єднуємо 120 г сиру, 50 мл кефіру, 30 мл рослинної олії, 60 г цукру та дрібку солі. Все добре перемішуємо вилкою або вінчиком. Можна пробити блендером, якщо ви не бажаєте, щоб грудочки сиру зустрічалися в тісті.
Потім всипаємо 200 г борошна та 2 ч.л розпушувача. Замішуємо тісто.
Готове сирне тісто прибираємо в пакет та в холодильник на 30 хвилин.
Тепер приготуємо сирний шар. Для цього просто з’єднуємо всі інгредієнти: Сир – 200 г, сметана – 200 г, яйця – 3 шт, цукор – 3 ст.л, крохмаль – 2 ст.л, яблука – 2 шт. Все пробиваємо блендером до однорідної маси.
Через 30 хвилин тісто дістаємо із холодильника і робимо основу для пирога. Формуємо основу з бортиками. Форма у мене 26 см.
На основу викладаємо порізані яблука без шкірки. Також я додала чорнослив, можна курагу чи родзинки.
Заливаємо зверху сирною масою. Ставимо сирний пиріг запікатися в духовку до 180 С на 40 хвилин.
Наш смачний пиріг з сиром та яблуками готовий. Зверху посипаємо цукровою пудрою та готово.
Дуже ніжна начинка, просте сирне тісто та соковиті яблука. Все чудово поєднується.