Головна Lifestyle Чи можна продовжувати користуватися помадою, якщо її термін придатності підійшов до кінця

Чи можна продовжувати користуватися помадою, якщо її термін придатності підійшов до кінця

by admin

Що робити, якщо у улюбленої помади вашого ідеального відтінку закінчився термін, а ви так і не встигли закінчити флакон? Чи можливо, що терміни придатності, зазначені виробником на упаковці, просто умовність і ви можете продовжувати користуватися помадою ще якийсь час? Розбираємося.

Чи можна користуватися помадою, якщо її термін придатності підійшов до кінця, і наскільки це безпечно? Багато дівчат звикли закривати очі на минулий термін придатності улюбленого продукту і продовжують фарбувати губи, не замислюючись про наслідки. Однак насправді до цього питання потрібно ставитися серйозно — і ось чому!

Під час використання простроченої помади ви піддаєте себе відразу декільком ризикам. Перше, про що ви повинні подумати, що помада з вичерпаним терміном придатності втрачає стійкість і розшаровується на губах, при таких умовах вона просто не виглядатиме так, як ви звикли.

Прострочена помада може мати не тільки неприємний запах, але і викликати алергічну реакцію, свербіж і почервоніння, на які ви явно не розраховували. Ну а тепер найстрашніше: продукт з вичерпаним терміном придатності може спровокувати харчове отруєння!

Таке відбувається в крайніх випадках, але все ж відбувається, а значить, ви попереджені і озброєні. По закінченню терміну придатності інгредієнти, з яких складається помада, могли заграти, а в продукт також могли потрапити сторонні частинки. Все це може викликати харчовий розлад.

Отже, ми дали однозначну відповідь на питання, чи можна користуватися простроченою помадою і якими наслідками це загрожує! Ризикувати своїм здоров’ям або відразу ж викинути помаду з вичерпаним терміном придатності — вирішувати вам.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини