Сьогодні пропоную вам приготувати смачні пончики. Смачні в будь-якому вигляді. Можна наповнювати кремом чи улюбленим варенням. Залишаються свіжими навіть наступного дня. Направду дуже вдалий рецепт.
Інгредієнти:
- свіжі дріжджі – 20 г.
- цукор – 60 г.
- молоко тепле – 200 мл.
- жовтки – 2 шт.
- борошно – 450-470 г.
- ванілін або ванільний цукор
- вершкове масло розтоплене – 60 г.
Крем:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 100 г.
- ванілін
- крохмаль – 35 г.
- молоко – 400 мл.
- цедра половини лимона
Приготування:
Подрібнюю дріжджі додаю цукор та перемішую, щоб усе розчинилось.
Вливаю тепле молоко і перемішую.
Додаю жовтки, ванілін або ванільний цукор, також перемішую ложкою. Вливаю розтоплене масло.
Частинами додаю борошно і перемішую.
Всипаю більше борошно і замішую вже руками. Тісто злегка має липнути до рук.
На 1-1,5 години залишаю тісто в теплому місці під харчовою плівкою.
Крем:
До яєць додаю цукор, ванілін і крохмаль, перемішую до однорідності.
Вливаю ще молоко.
Переливаю масу в каструлю і додаю цедру з лимону.
Варю на маленькому вогні до загустіння, постійно перемішуючи.
Виймаю з крему шкірку лимона. Накриваю харчовою плівкою в контакт і залишаю повністю охолонути.
Тісто розкачую в не тонкий пласт, горнятком вирізаю кружечки. Тісто, що залишилось знову розкатую в пласт і знову вирізаю кружечки.
На форму кладу пергамент і на відстані одне від одного викладаю тісто. Накриваю харчовою плівкою на 30 хвилин.
В каструлю наливаю велику кількість олії і розігріваю її. Тоді обжарюю на середньому вогні пончики з обох сторін.
Вмакую пончики в цукор.
Наповнюю пончики кремом.
З чаєм дуже смачно!