Це найсмачніший і найшвидший рецепт шоколадного пляцка, який особисто я обожнюю! Він чимось схожий на популярний батончик Кіндер Пінгві, тільки ще смачніший.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 340-350 г.
- Цукор – 200 г.
- Сметана (15%) – 350 г.
- Яйця – 3 шт.
- Рослинна олія – 100 мл.
- Какао – 30 г.
- Сода – 1 ч. л. (гасити сметану)
Крем:
- Солодкий cир – 360 г
- Сметана – 2 ст. л. з гіркою
- Ванільний цукор – 1 пачка (10 г.)
Приготування:
Тісто:
В мисці замішую яйця, сіль, цукор, перемішую лопаткою. Окремо змішую сметану з содою та додаю до яєчної маси, перемішую до однорідності.
Додаю какао і поступово борошно, перемішую. Тоді доливаю рослинну олію.
На форму довжиною 40 см, шириною 34 см. кладу пергамент і виливаю шоколадну масу. Випікаю у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Крем:
До сиру додаю ванільний цукор, змішую, тоді додаю сметану.
Виймаю шоколадний корж з духовки, нарізаю на кубики.
Кубики розрізаю навпіл і на одну частину накладаю крем.
Накладаю на крем другу частину квадратика. Накриваю тістечка харчовою плівкою і відправляю у холодильник приблизно на 1 годину, щоб крем добре впитався і застиг.
Посипаю цукровою пудрою. Смачного!