Цей відомий відривний пиріг Бріош має як солоні, так і солодкі начинки. Вважаю, що на даний сезон актуальніша остання: з фруктами. Процес зрозумілий. А щоб ви не заплуталися, звіряйтесь із картинками.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 500 г
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 80 г
- Ванілін – 1 г
- Розпушувач – 3 г
- Сіль – 0,5 ст. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Абрикосовий джем – 60 г
- Груша – 1 шт.
- Молоко – 240 мл
- Дріжджі – 13 г
- Подрібнені грецькі горіхи – 50 г
- Яблуко – 1 шт.
- Слива – 4 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Родзинки – 100 г
- Соняшникова олія – 80 г
Приготування:
У молоці розчиніть 1 ст. л. цукру та свіжі дріжджі. Накрийте їх і відкладіть на 15 хвилин. Тим часом додайте до борошна сіль, ванілін, розпушувач і залишки цукру. Перемішайте.
Яблуко та грушу очистіть від шкірки, а сливи – від кісточок. Наріжте фрукти часточками. З лимона добудьте цедру та сік. Половиною соку залийте яблука з грушами, а другою – родзинки.
Дріжджі, що підійшли, перелийте в глибоку миску. Додайте цедру, оцет, олію та яйце, щоразу перемішуючи. Поступово додаючи борошно, замісіть тісто. Вимісіть його на присипаній борошном поверхні. Воно вийде м’яким, буде липнути до рук.
Відправте тісто в миску, змащену олією і накрийте кришкою. Дайте йому постояти 2 рази по 40 хвилин, у перерві обминаючи тісто. Потім на змащеній олією поверхні розкачайте тісто в прямокутник.
Абрикосовим джемом зробіть 3 смужки не під край. На кожну з них викладіть наступні шари: 1 шар – яблук з грушами (чергуючи дольки), 2 шар – родзинок з горішками і 3 шар – дольки слив. Скрутіть тісто рулетом, накладаючи шари один на одного, починаючи із шару яблук і груш.
Тепер наріжте рулет шматочками. Торцем викладіть їх у форму, змащену олією. Дно можна вистелити пергаментом. Накрийте заготовку плівкою і залиште на годину відстоятись.
Пиріг готовий до випічки. Залишається змастити його жовтком, посипати мигдалем і відправити в розігріту до 200 градусів духовку на 7 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте його хвилин 30. Розкішний французький пиріг готовий. Це неймовірна смакота. Рідко зустрінеш настільки смачний пиріг!