Надзвичайно смачний і повітряний домашній пиріг – суфле до чаю з яблуками. Рецепт простий, а смак приголомшливий! Вам такий десерт точно сподобається!
Інгредієнти:
Тісто:
- жовтки 4 шт.
- цукор 100 г. + ванільний цукор 1 пакетик
- сметана 150 г.
- вершкове масло 200 г холодне
- борошно 350-380 г.
- розпушувач 10 г.
- сіль щіпка
Начинка:
- яблука 5-7 шт. + цукор 1 ст. л. + 1 ч. л. кориці
- білки 4 шт.
- сік лимона 1 ст. л.
- цукор 120 г.
- крохмаль 30 г. (у мене кукурудзяний)
Приготування:
Тісто:
До борошна додаю розпушувач і щіпку солі, на терці натираю холодне вершкове масло. Перетираю руками до крихти. Далі додаю цукор, ванільний цукор, жовтки, сметану та усе перемішую.
Мну руками до консистенції однорідного тіста.
1/3 тіста завертаю у харчову плівку та відкладаю у морозильну камеру.
Начинка:
До білків даю сік лимона, збиваю блендером, поступово досипаю цукор та збиваю до крему.
Досипаю крохмаль та перемішую лопаткою.
У форму 32 на 22 сантиметри кладу пергамент та розрівнюю тісто на дні.
Очищаю від шкірки і нарізаю яблука, посипаю цукром та корицею.
Заливаю зверху кремом.
Дістаю тісто з морозильної камери та натираю на треці.
Випікаю при 180 градусів 35-40 хвилин.
Дуже ніжний пиріг, смачного!