У кожної господині в кулінарній скарбничці обов’язково є кілька рецептів різних салатів: починаючи від самих простих овочевих і закінчуючи листковими м’ясними і рибними стравами. Пропонуємо поповнити вашу скарбничку рецептів салатів з консервованої білої квасолі, які не тільки дуже смачні, але й корисні.
Овочеве асорті на сніданок
Смачний і корисний салат з консервованої білої квасолі, помідорів і зелені стане повноцінним сніданком і зарядить вас бадьорістю і енергією на цілий день. А готується він дуже просто і швидко. Зелень вибирайте у відповідності зі своїми смаковими уподобаннями. Так, можна додати базилік, укропчик, петрушку або орегано.
Склад:
- баночка консервованої білої квасолі;
- 2-3 помідора;
- сік ? лимона;
- олія оливкова або рослинне для заправки;
- сіль поварена;
- чорний перчик мелений;
- зелень свіжа будь-яка.
Приготування:
- Квасоля викладаємо в друшляк, щоб з неї стекла вся рідина.
- Помідори нарізаємо маленькими кубиками приблизно однакового розміру. Не забудьте томати попередньо промити і обсушити.
- У глибоку салатницю викладаємо квасоля і томати.
- Зелень подрібнюємо і додаємо в салатницю.
- Видавлюємо сік з половини лимона і з’єднуємо його в невеликий піалі із маслом рослинним або оливковою. Додаємо сіль і перчик, перемішуємо. Заправка для салату готовий.
- Додаємо заправку в салат і акуратно перемішуємо, намагаючись не пом’яти помідори. Смачний сніданок готовий!
Готуємо святковий салатик
Салат з білої консервованої квасолею і куркою буде справжньою прикрасою святкового столу. Куряче м’ясо слід попередньо обсмажити на рослинному маслі. Деякі господині в цей салат додають запечену курочку. Ми для заправки візьмемо майонез, але ви можете замінити його сметаною.
Склад:
- баночка білої квасолі;
- 200 г корейської моркви;
- 200 г курячого філе;
- спеції для курки;
- майонез;
- зелень.
Приготування:
- З квасолі зливаємо сік і викладаємо її в салатницю.
- Філе курки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо м’ясо до готовності на сковороді, приправивши його спеціями. Готові шматочки філе викладаємо на кухонний рушник, щоб позбутися від зайвого масла, а потім додаємо в салатницю.
- Корейську моркву, якщо вона занадто довга, наріжемо на більш дрібні шматочки. Так зручніше є салатик. Викладаємо моркву до решти інгредієнтів.
- Будь-яку, на ваш вибір, зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо, а потім викладаємо в салатницю.
- Заправляємо наш салат майонезом, в разі необхідності злегка солимо, акуратно перемішуємо і розкладаємо його на порції. Якщо ви подаєте закуску до святкового столу, то можна викласти її в широкі розетки або келихи, прикрасивши зверху гілочками зелені.
Салат з білої консервованої квасолею і сухариками
Для приготування цього салату можна використовувати вже готові сухарики, але смачніше вийде, якщо зробити їх самостійно з житнього хліба з часником. Спробуємо?
Склад:
- 300 г курячого м’яса;
- баночка консервованої квасолі;
- 3-4 маринованих огірочка;
- 1-2 часникового зубчики;
- баночка консервованої кукурудзи;
- 3-4 шматочка хліба житнього;
- свіжа петрушка;
- сметана – за смаком;
- сіль і мелений чорний перчик.
Приготування:
- Квасоля відкидаємо на друшляк і чекаємо, поки стече зайва рідина.
- Куряче м’ясо злегка відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.
- Хліб натираємо часниковими зубчиками і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Збризкуємо їх злегка рослинним маслом (не більше 1,5 ст. л.) і викладаємо на деко. Відправляємо в духовку, щоб хліб підсмажився.
- Далі з консервованої кукурудзи потрібно злити сік, а огірочки нарізати кубиками.
- Петрушку слід промити, обсушити й подрібнити.
- У салатницю викладаємо квасолю, кукурудзу, м’ясо куряче, огірочки і петрушку. Заправляємо салат сіллю і перцем, додаємо сметану і акуратно перемішуємо.
- Ставимо салат в холодильник десь на годинку, щоб він настоявся.
- Сухарики додавати в салат потрібно перед самою подачею на стіл.
Вишуканий мікс з квасолею, грибами і овочами
Цей салат можна приготувати з червоної або білої квасолі консервованої. Він виходить дуже ситним і просто неперевершеним на смак.
Склад:
- банку консервованих грибів;
- банку квасолі білою або червоною;
- 3 середніх моркви;
- головка цибулі;
- 100 г сиру;
- 3-4 ст. л. майонезу;
- 2-3 ст. л. олії оливи;
- сіль і суміш перців.
Приготування:
- Головку цибулі очищаємо і подрібнюємо блендером.
- Моркву чистимо, промиваємо і дрібно натираємо.
- Пасеруємо На оливковій олії моркву і цибулю, наприкінці заправляємо сумішшю перців і сіллю.
- Викладаємо овочі в салатницю і даємо їм час, щоб охолонути.
- З квасолі зливаємо сік і додаємо її до пасеровані овочі.
- З грибочків також зливаємо рідину, при необхідності нарізаємо їх і з’єднуємо з іншими інгредієнтами.
- Сир натираємо і викладаємо в салатницю.
- Заправляємо салат майонезом і гарненько перемішуємо. Обов’язково даємо йому трохи часу просочитися.
- При подачі до столу закуску можна красиво викласти гіркою і прикрасити зеленню.
Салат з білої консервованої квасолі – справжнє поле для польоту фантазії. Експериментуйте і додавайте свої інгредієнти, адже квасоля поєднується за смаком з багатьма продуктами. Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!