Головна Рецепти Смачна смажена риба у картопляно-сирному клярі

Смачна смажена риба у картопляно-сирному клярі

by admin

Рибу не можна не любити. Річкова чи морська, маленька чи велика вона ще й надзвичайно корисна. Хтось віддає перевагу запеченій чи соленій, кожна смачна по-своєму.

Подробиці

Але не завжди всім сподобається  невелика риба, яка після смаження може стати сухою та не надто смачною. Та якщо ви приготуєте її у клярі, який ми пропонуємо, вона вийде дуже смачною.

Цей картопляно-сирний кляр всі соки збереже всередині, вони не випаруються під час готування. Тому сміливо купуйте навіть недорогі сорти риби, які зазвичай ніхто не любить за їхню сухість.

Складові кляру:

  • 3 картоплини (середнього розміру);
  • 1 куряче яйце;
  • 2 столові ложки борошна;
  • твердий сир – 200 гр;
  • дрібка солі.

Розпочніть з підготовки риби. Почистіть її, та звільніть від кишок. Якщо рибинки великі, поріжте їх на порційні шматочки. Якщо ви обрали для смаження філе – поріжте його на шматочки.

Почистіть і натріть на тертку з великими отворами картоплю. Натріть на тертку і  твердий сир.

Змішайте твердий сир та картоплю, додайте яйце, борошно. Посоліть кляр, додайте приправи які ви любите.

Розігрійте сковорідку та, змочивши шматочки риби в кляр з обох боків, обсмажте її на рослинній олії.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини