Головна Здоровье Коли вдома оселяється біда… Як подолати наркозалежність?

Коли вдома оселяється біда… Як подолати наркозалежність?

by admin

Єдиний час, що у вас є – зараз, єдине місце – тут

Ошо

Ми живемо, як нам здається, звичайним життям. І все нам чогось не вистачає: радощів, часу, коштів. Кожний день стає буденним і мало чим відрізняється від попереднього: дім, робота, родина. Забуваємо, що значить просто бути щасливим, здоровим і радіти кожній хвилині такого швидкоплинного щастя, дарованого нам небом, як ЖИТТЯ! Тому, коли раптом ми дізнаємося про те, що хтось із близьких став наркоманом, нас накриває хвиля суперечливих відчуттів. Сповнені здивування, гніву, відчаю, безпорадності, ми спочатку задаємо собі риторичні питання: «Чому так сталося? Як? Чому саме з ним (нею)? Як цьому зарадити?». А лише потім розмірковуємо над тим, чим можна допомогти близькій людині?

841278

Досвідчені спеціалісти, які тривалий час проводять лікування наркотичної залежності в Івано-Франківську, радять, в першу чергу, не впадати у відчай і не відвертатися від людини, яка потрапила в пастку наркотичного дурману. Побороти її лише власними силами вона навряд чи зможе, адже наркозалежність – серйозна хвороба, що викликає патологічну залежність на рівні фізіології та психіки. Вона потребує компетентного підходу до лікування з урахуванням багатьох аспектів. І хоча людству вона знайома ще з давніх часів, на цей час немає чудодійної пігулки, яка б цю залежність подолала.

Наркоситуація на Іванофранківщині: трохи невтішної статистики

За результатами національного звіту по наркотичній ситуації в Україні, підготовленого моніторинговою комісією при Міністерстві охорони здоров’я, в Івано-Франківському регіоні на 100 тис. місцевого населення доводиться 69 наркозалежних осіб. Звичайно, така картина не така катастрофічна, як наприклад, на Дніпропетровщині, де серед 100 тис. людей 210 потребують лікування наркологічної залежності, що свідчить про епідемію на місцевому рівні. Як зазначають незалежні експерти, в Україні кількість наркозалежних вже досягла 1,5 млн, тому наркоепідемію вже давно можна констатувати на національному рівні.

В цей же час невтішною залишається статистика в контексті використання наркотичних препаратів (бупренорфіну та метадону) державними установами в рамках замісної підтримувальної терапії. Дані свідчать про те, що об’єм використання цих препаратів щороку значно перевищує встановлені МОЗ норми. Викликає сумніви і сам підхід лікування залежності від наркотиків ще більш агресивнішими психотропними речовинами. Зазначимо, що від подібних принципів лікування наркозалежності в Івано-Франківську відмовилася більшість країн Європи.

Загрозливою залишається ситуація з реформованою в регіоні наркологічною службою, в результаті якої кількість ліжко-місць значно скоротилася, як і штат медпрацівників. Сукупність усіх цих факторів змушує людей, які стикнулися з проблемою наркозалежності, скептично ставитися до більшості закладів, що проводять лікування наркоманії в Івано-Франківську,щоб знайти саме те місце, де працюють досвідчені фахівці, які зможуть насправді зарадити цій біді.

Центр «Волна» – спільне вирішення вашої проблеми


Реабілітаційний центр «Волна» успішно лікує всі різновиди залежності з 2007 року. В професіоналізмі його працівників та системності терапії переконалися сотні реабілітантів, яким вдалося розпочати нове життя, в якому наркотикам віднині – не місце.

Лікування наркоманії в Івано-Франківську на базі центру «Волна» триває 6 місяців. Процес структуровано на 4 етапи:

1. процедура детоксикації;

2. боротьба з проявами психологічної залежності на основі програми «Монотек»;

3. здобуття досвіду здорового способу життя шляхом участі у психотренінгах, індивідуальних бесідах і заходах культурного та оздоровчого характеру;

4. реалізація набутого досвіду в соціумі.

Пропонований курс реабілітації має такі переваги:

  • анонімність;
  • комплексність;
  • індивідуальний підхід до кожного пацієнта;
  • апробація терапевтичної методики, що застосовується;
  • комфортні умови проживання;
  • виклик лікаря-нарколога додому (у разі необхідності).

 

Спеціалісти центру «Волна» раді допомогти кожному, хто до них звернувся, у будь який час!



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини