Швидкий пиріг до чаю

Продукти для блюда
- для тесту:
- мука – 400 гр.
- розпушувач – 10 гр.
- яйця – 2 шт.
- цукор-пісок – 180 гр.
- сіль — щіпка
- вершкове масло (маргарин) – 80 гр.
- олія (без запаху) – 80 мл.
- кефір (ряжанка, натуральний питний йогурт) – 300 мл.
- для прошарку:
- цукор-пісок (коричневий) — 75 гр.
- кориця (порошок) – 1 ст.
- яблука (груші, банани) – 250-300 гр.
Як готувати?
1. На невеликому вогні розтопіть вершкове масло (або маргарин) і дайте охолонути.
2. Покладіть у миску яйця.
Додайте цукор-пісок та щіпку солі.
Збийте до густої білої маси.
Введіть кефір, олію, вершкове масло, що охололо, борошно і розпушувач.
Замісити тісто.
Воно виходить досить густим.
Попрацювавши міксером, додатково пройдіть ложкою, щоб переконатися, що на дні миски не залишилося непромісу.
Кефір можна замінити на ряженку або натуральний питний йогурт.
3. Відставте доки тісто вбік і в невеликій мисці перемішайте корицю і коричневий цукор.
Нема коричневого? Використовуйте білий. Чи не любите корицю?
Візьміть замість неї півтори чайні ложки какао-порошку, пару щіпок імбиру та половину щіпки гвоздики.
З яблук зніміть шкірку, видаліть серцевину та наріжте плоди тонкими скибочками.
На місці яблук можуть бути банани чи груші.
4. Половину тесту помістіть у форму, застелену пекарським папером.
Розплющити.
Розмір моєї форми 22 на 28 сантиметрів.
Для перерахунку на іншу форму погуглить словосполучення «калькулятор бісквіту».
Поверхню тіста покрийте пряною цукровою сумішшю та яблуками.
Викладіть тісто, що залишилося, і теж розрівняйте, намагаючись не зрушити плоди.
5. Відправте пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духову шафу. Печіть близько 40 хвилин.