Чоловік і внук дуже люблять мої пельмені, для них готую їх часто. Тісто для пельменів роблю різне, сьогодні зробила класичне. Причому, хоч пельмені, хоч вареники, виходять відмінно.
Інгредієнти:
Тісто:
- Вода – 1/2 скл. (склянка 220 мл)
- Молоко – 1/2 скл. (можна використовувати тільки воду)
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно – 3 скл.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
Начинка:
- м’ясо – 900 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 3 зуб.
- вода холодна – 100 мл
- сіль і перець – за смаком
Приготування:
Тісто:
У чашу міксера влила воду і молоко кімнатної температури. Додала яйце, сіль, борошно та олію. Замішую близько 2 хвилин на середній швидкості. Тісто має зібратися в грудку. Або замісіть руками, часу знадобиться трохи більше, близько 5-7 хвилин.
Готове тісто перекладаю в пакет і залишаю за кімнатної температури хвилин на 30-40.
Начинка:
Прокручую через м’ясорубку м’ясо, цибулю та часник.
У фарш вливаю холодну воду, солю і перчу. Гарненько перемішую. Фарш має вийти не густим і не рідким. Для того щоб прискорити процес, перекладаю фарш у кулінарний мішок.
Тісто нарізаю на частини й розкачую в тонкий пласт.
Потім присипаю пельменницю борошном, викладаю тісто і відсаджую фарш із кулінарного мішка.
Зверху накриваю тістом, присипаю борошном і розгортаю качалкою. Готові пельмені викладаю на дошку присипану борошном і прибираю в морозилку до застигання. Потім перекладаю в пакет і прибираю в морозилку.