Курка з печерицями в духовці: оригінальне блюдо з доступних інгредієнтів | News 24 - портал новин


Курка з печерицями в духовці: оригінальне блюдо з доступних інгредієнтів

Цей птах є одним з найбільш доступних м’ясних продуктів, а готувати її можна різними способами. Багато хто скаржиться на те, що після термічної обробки м’ясо стає сухим і несмачним. Пропонуємо навчитися готувати курочку правильно і дуже смачно. Розглянемо декілька доступних і одночасно оригінальних рецептів.

Рецепти курки з печерицями в духовці

Вважається, що саме запечене куряче м’ясо виходить дуже соковитим і смачним. До того ж цей продукт чудово поєднується з грибами, що робить страву ще більш апетитним.

Для готування слід придбати такі компоненти: 10 стегон, 300 г шампіньйонів, 150 г майонезу і сиру твердих сортів, 3 середніх цибулинки-ріпки, по 1 ст. ложці гірчиці і оливкового масла, по 2 ст. ложки соєвого соусу і бальзамічного оцту, а ще спеції.

Поетапний процес приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і там приготуйте маринад з гірчиці, соусу, оцту, олії, солі і перцю. Все ретельно перемішайте, щоб консистенція була однорідною;
  2. Стегна розріжте на частини, рухаючись вздовж кістки, а потім, покладіть їх у миску маринуватися. Ретельно перемішайте руками і залиште на півгодини;
  3. Очищені гриби поріжте слайсами, цибулю – кільцями, а сир подрібніть на тертці;
  4. Візьміть форму, у якій бортики не повинні бути менше 5 див. Викладіть курку, а зверху залийте маринадом. Наступним шаром покладіть гриби, а потім, цибулю. Змастіть зверху майонезом і присипте сиром. Поставте в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хв, потім дістаньте, накрийте листом фольги і готуйте ще 15 хв.

Рецепт курки з картоплею і печерицями в духовці

Оскільки в цій страві використовується картопля, виходить дуже смачно і ситно. Якого-небудь додаткового гарніру частування не вимагає. Його можна подавати на стіл, якщо раптом несподівано нагрянули гості, оскільки готується все дуже швидко.

Для готування слід придбати: 0,5 кг картоплі, 1 кг курячих гомілок, 300 г печериць, 2 цибулинки-ріпки, сіль і перець.

Поетапний процес приготування:

  1. Очищений і миту картоплю поріжте великими часточками. Покладіть їх в глибоку миску, додайте спеції і трохи паприки;
  2. Курку вимити, обсушити серветками, а потім, натріть сіллю і перцем. Залиште на столі на 30 хв. В цей час варто зайнятися грибами, які потрібно почистити і порізати слайсами. Очищену цибулину наріжте півкільцями;
  3. Візьміть форму і викладіть в неї курку, а наступним шаром гриби, потім йде картоплю і цибулю. Надішліть все в духовку і готуйте при 200 градусах протягом 40 хв.

Як готується запечена курка, фарширована грибами?

Нескладне в приготуванні страва стане прикрасою будь-якого свята. Слідуючи покроковому рецептом, навіть починаюча господиня зможе впоратися з цим рецептом.

Для цієї страви знадобляться такі інгредієнти: курячу тушку в 1 кг, цибулину, 280 г грибів, 3 часточки часнику, 3 ст. ложки олії і спеції.

Поетапний процес приготування:

  1. Тушку помийте і обсушіть серветками. Очищений цибулю помийте і наріжте. Помиті гриби порізати середніми шматочками і змішайте їх з цибулею. Часник подрібніть, додайте масло і спеції;
  2. Тушку заповніть начинкою, не забувши додати за смаком сіль. Край тушки закріпіть зубочистками або нитками. Зверху намажте її соусом з часнику, відправте в рукав для запікання і закріпіть його. Відправте в духовці, яка повинна бути розігрітій до 180 градусів. Час запікання – 1,5 ч. За 10 хв. до закінчення процесу пакет розріжте і продовжуйте готувати до рум’яності.

Процес приготування курки з печерицями у вершках

Завдяки соусу страва виходить більш ніжним і смачним, оскільки він з’єднує інгредієнти в один «букет». Воно підходить до будь-якого гарніру, а кращим напоєм стане рожеве або біле столове вино.

Для цього рецепта слід придбати такі компоненти: 600 р філе, 400 г грибів, 2 цибулини середнього розміру, 2 часточки часнику, 170 мл вершків, мелений мускатний горіх, зелень, рослинне масло, а ще сіль і перчик.

Поетапний процес приготування:

  1. Очищений лук поріжте невеликими кубиками і обсмажте його на розпеченому маслі. Гриби помийте, почистіть, поріжте скибочками і обсмажте окремо від цибулі на розпеченому маслі до рум’яного кольору. З’єднайте інгредієнти і покладіть шматочки курки;
  2. Викладіть у форму або в окремі горщики і відправте в духовку, прогріту до 180 градусів. Запікайте протягом 30 хв. Накрийте зверху фольгою, щоб не пригоріло;
  3. З’єднайте вершки, спеції, рубаний часник і додайте сіль. Все добре перемішайте і отриманим соусом після закінчення часу залийте курку з грибами. Запікайте в духовці ще 15 хв. Подавайте з зеленню.

Рецепт курки з грибами і овочами

Як гарнір до курки можна подавати овочі, які поліпшують смак і роблять страву дуже корисним. Обов’язково приготуйте таке частування на найближчий вечерю.

Для готування слід придбати такі інгредієнти: 10 шт. печериць, великий кабачок, 6 картоплин, 0,5 ч. ложки порошку чилі, червону цибулину, 750 г ніжок, солодкий перчик червоного кольору, 1 зубчик часнику, мелений перець і 3 ст. ложки оливкової олії.

Поетапний процес приготування:

  1. Деко застеліть пергаментом і викладіть курячі ніжки. Навколо покладіть часточки очищеного картоплі. Наступним рівнем викладіть шматочки грибів. Змащуємо зверху оливковою олією;
  2. Солодкий перець і кабачок очистіть від насіння, а потім, наріжте овочі невеликим кубиком. Очищений ріпчасту цибулю і часник дрібно порубаєте. З’єднайте овочі і викладіть на деко рівномірним шаром;
  3. Окремо змішайте два види підготовленого перцю і присипте сумішшю все блюдо. Деко відправте в духовку, яку слід розігріти до 200 градусів. Тривалість запікання – 50-60 хв. Після закінчення часу страву можна подавати.

Рецепт запеченої курки в гірчичному соусі з грибами

Це страва для справжніх гурманів і любителів гостренького. Блюдо виходить дуже оригінальним і воно прикрасить будь-який гарнір, будь то картопляне пюре або якась каша.

Необхідні інгредієнти для цієї страви: 30 г масла, 10 г оливкової олії, 6 гомілок, 150 г печериць, 3 зубчики часнику, 100 мл білого сухого вина 230 мл курячого бульйону, 2 ст. ложки гірчиці, 80 мл вершків 20%, а ще спеції.

Поетапний процес приготування:

  1. Для початку розігрійте сковороду і розтопіть там вершкове масло, а потім, додайте туди оливкова. Шматочки курки помийте і обсушіть паперовим рушником. Обсмажте їх партіями на олії до утворення красивою рум’яної скоринки;
  2. Гриби почистіть, помийте і поріжте великими шматочками. На тому ж маслі, де смажилося м’ясо, приготуйте і печериці. Туди ж покладіть і роздавлений часник. Туди ж влийте вино, бульйон, а ще додайте гірчицю;
  3. Після того як рідина закипить, влийте вершки. Готуйте соус протягом 15 хв, помішуючи. В результаті консистенція повинна стати густий. Не забудьте додати сіль і перець;
  4. Візьміть форму і вилийте туди приготований соус, щоб його рівень був хоч 3 див. Викладіть підготовлені гомілки, ще раз присипте за смаком сіллю, перцем і додайте гілочку чебрецю. Надішліть форму в духовку, яку слід розігріти до 180 градусів. Час запікання – 15-20 хв. Перевірте готовність виделкою.

Ми представили найбільш оригінальні рецепти приготування курки з грибами в духовці. Такі страви не тільки підійдуть для щоденного раціону, але і прикрасять святковий стіл.

Використовуйте представлені рецепти, щоб змінювати і доповнювати їх улюбленими інгредієнтами і спеціями, отримуючи нові смачні страви.



admin

Адміністратор сайту

You may also like...