Борщ взимку за 25 хвилин: щороку готую лише так. Універсальна заготовка для борщу без стерилізації

Таку універсальну заготовку, як ця, ви можете використовувати для приготування борщів, тушкованої картоплі з овочами, навіть подавати до столу у вигляді салату, заправивши нерафінованою олією. Загалом дуже зручно
Інгредієнти:
- цибуля та морква по 1 кг;
- помідори, 3 кг;
- буряк, 2 кг;
- солодкий перець, 700 г;
- олія рослинна, 200 г;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л
- перець, 1 ч. л;
- оцет 9%, 50 мл.
Приготування:
Буряк і моркву трем на великій тертці, солодкий перець та цибулю ріжемо дрібним кубиком.
Помідори подрібнюємо у пюре за допомогою м’ясорубки чи блендера.
У каструлю кладемо буряк і вливаємо трохи олії, всипаємо трохи лимонної кислоти, щоб овоч не втратив свій колір і тушимо 15 хвилин.
Вливаємо томатний сік і тушимо 10 хвилин.
За цей час пасеруємо на олії цибулю та моркву до готовності і додаємо у буряк.
Коли маса закипіла, всипаємо перець солодкий, перемішуємо і тушимо 5 хвилин.
Всипаємо сіль та цукор, перець, тушимо 5 хвилин.
Додаємо оцет і варимо після закипання 3-5 хвилин.
Розкладаємо в стерилізовані баночки і закручуємо кришками, остуджуємо та відправляємо на зберігання до підвалу або кладовки.
Відмінна заготовка, яка виходить саме такою, як ви тушкуєте овочі перед тим, як додаєте їх у борщ.
За смаком ви можете додати ще гострий перчик та часник, якщо любите.