Головна З нового опалювального сезону стартували нові тарифи

З нового опалювального сезону стартували нові тарифи

by admin

schetКомунальні послуги подорожчали майже на 30%. Ці тарифи, затверджені Національною комісією регулювання компослуг, почали діяти з цього опалювального сезону. Збільшення приблизно склало 30%.

Раніше мешканцям квартири без приладу обліку доводилося платити 6,5 гривень за один квадратний метр, зараз їм доведеться платити 8 гривень 31 копійку. Тим, у кого є лічильник, тепло коштуватиме 356 гривень за одну гігакалорію. Для порівняння раніше одна гігакалорія коштувала 281 гривню.


«Мешканці тих будинків, в яких були відхилення і опалювальний сезон розпочався 24 або 25 числа цього місяця, суму платежу знизять на 3,3% за кожні 24 години в тому випадку, якщо в будинку немає приладів обліку. Хто має лічильник — платитиме за його свідченнями» — каже Тетяна Цегельник, заступник гендиректора концерну «Міські теплові мережі».

Крім вищевикладеного, з 1 числа цього місяця постановою Кабінету Міністрів в Україні в 1,5 рази зменшили норми споживання газу. Це відноситься до тих мешканцям, у кого немає лічильників. Але таким способом заощадити газ не вийде, запевняють в «Запоріжгаз». Адже лічильників немає більше, ніж у 200 000 споживачів. Платити вони будуть трохи менше, але на вживанні газу це не позначиться.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини