Головна Новости У Запоріжжі після ДНК-експертизи знайшли родичів двох бійців, що раніше вважалися невідомими

У Запоріжжі після ДНК-експертизи знайшли родичів двох бійців, що раніше вважалися невідомими

by admin

Pohorony_bojtsy-400x265У Запоріжжі завдяки ДНК-експертизу знайшли родичів двох загиблих бійців, що раніше вважалися невідомими. Міліцейські експерти проводять експертизу біологічних зразків двохсот тридцяти семи військових, загиблих на Донбасі, передає інформаційна програма «Події».

200 ДНК-профілів вже готові. Такі дослідження дозволяють достовірно встановити особу померлого, якщо його рідні теж здадуть аналізи на ДНК, які фахівці відправляють в централізовану базу даних в Києві. Там вже звіряють результати аналізів.


— Є випадки, коли ми безсилі, бо є таке поняття, як деградація біологічного матеріалу або недостатня кількість біологічного матеріалу для встановлення генетичних ознак. Але ми зупиняємося тільки тоді, коли ми випробували все можливе, — говорить начальник відділу НДЕКЦ ГУ МВС України в Запорізькій області Оксана Бірюкова.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини