Головна Новости Гірка правда Матіоса

Гірка правда Матіоса

by admin

6bab12999e915e2383e63

Президент України П.Порошенко постійно говорить про те, що українська армія є однією з найсильніших в Європі, і про те як він цим пишається. Своїми словами Петро Олексійович натякає, що при владі знаходиться людина, що підняла ЗСУ з колін, ну – мо подивімося, що ж насправді коїться у наших багатостраждальних Збройних Силах.

Командирам подобається розмовляти з нами сухою мовою цифр. От і головний військовий прокурор А.Матіос заявляє, що лише у період з 2014 по 2015 роки порушено більше 16 тисяч кримінальних справ за фактами дезертирства, крім цього у ЗСУ постійно збільшується кількість правопорушень. За словами Матіоса, засуджені 9870 військовослужбовців, з яких 470 осіб – офіцери.

Також неодноразово в українському суспільстві виникали суперечки про безпеку служби та кількість втрат особового складу. Анатолій Матіос в ефірі телеканалу ZIK заявив, що в період з 2014 по 2018 роки небойові та санітарні втрати ЗСУ склали більше 10 тисяч осіб, з яких більше 2 тисяч – загиблими. При цьому з числа загиблих : наклали на себе руки – 615 осіб, були умисно вбиті – 228 осіб, загинули у ДТП – 318 осіб, загинули внаслідок необережного поводження зі зброєю – 172 людини, померли внаслідок алкогольного та наркотичного отруєння – 175 осіб. У той же час міністр оборони Полторак заявляє про бойові втрати ЗСУ з 2014 року в межах 2,5 тисяч осіб.


Ще й на тлі того, що триває ООС, серед військових популярним заробітком є розкрадання зброї з метою перепродажу. Всього у розшуку – більше 15 тисяч одиниць зброї, з використанням якої скоєно більше 6 тисяч злочинів.

Підведемо підсумок чотирирічного перебування Петра Олексійовича на посаді Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. По-перше, частина нашого війська втекла у невідомому напрямку прихопивши своє озброєння. По–друге, кожна 20–та особа, вступивши до лав Збройних Сил, стала злочинцем. По-третє, на кожного солдата вбитого у бою, є один якого згубив командир. Ну й по-четверте, продано десятки тисяч одиниць озброєння. Пане Порошенко, Ви справді вважаєте, що ведете країну у вірному напрямку і Вам є чим пишатися?!

Типичный Днепр: https://t.me/typical_dnepr



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини