Як швидко розморозити курку за 30 хвилин: топ-3 способи

Курка — відносно недорогий і корисний продукт, який часто зустрічається на столах українців. Багато господинь, купуючи м’ясо, морозять його про запас, щоб потім приготувати. розповість, як швидко розморозити курку без проблем і турбот.
Як розморозити курку в мікрохвильовці
Це найшвидший спосіб розморожування курки, яким часто користуються господині. Насправді, використання СВЧ-печі — це зручно, але не дуже корисно для м’яса. Якщо не дотримуватися технології, можна отримати шматок птиці, який буде наполовину замороженим, а наполовину відвареним. Крім того, нагрівання курки небезпечно — якщо її залишити при кімнатній температурі, а не готувати відразу, до птиці «підселяться» бактерії.
Є лише один правильний метод розморожування курки в мікрохвильовці:
-
поставити СВЧ-піч на мінімальну потужність;
- покласти курку в тарілку і поставити в мікрохвильовку;
- розморожуючи м’ясо, через кожні 2-3 хвилини перевертати його і перевіряти готовність.
Оптимальний час розморожування — 3 хвилини на кожні 400 гр м’яса.
Як розморозити курку в холодильнику
Другий варіант — використання холодильної камери для відтавання птиці. Вам достатньо просто покласти тушку або окремі частини птиці в глибоку миску і поставити її на нижню полицю холодильника. Враховуйте, що такий спосіб вимагає багато часу — вам знадобиться кілька годин для повного розморожування м’яса.
Як розморозити курку у воді
Такий метод більш швидкий, ніж у варіанті з холодильником, тому його часто використовують господині, якщо шукають відповідь на питання про те, як правильно розморожувати птицю при відсутності часу. Покладіть курку в герметичний пакет і опустіть в миску, наповнену водою. Також можете набрати повну раковину холодної води і залишити курку там. Температура води повинна бути не нижче -4 градусів, інакше на птиці почнуть розмножуватися бактерії. Міняти воду потрібно кожні 30-40 хвилин, щоб вона залишалася холодною. Якщо ви не знаєте, скільки розморожується курка з морозилки таким чином, відповідаємо — від 1 до 3 годин.
Ні в якому разі не розморожуйте птицю на столі або за допомогою окропу. Такий спосіб валить м’ясо в зону ризику — температура буде занадто високою, і є ризик зараження небезпечними мікроорганізмами. Курка, розморожена так, небезпечна до вживання.