Головна У Запорізькій області питна вода безпечна — СЕС

У Запорізькій області питна вода безпечна — СЕС

by admin

vodaВ області здійснюється постійний лабораторний контроль за якістю питної води у місцях водозаборів, на водопровідних спорудах і мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За результатами перевірок, проведених з 4 по 10 липня, питна вода безпечна. Про це повідомили в Головному управлінні Держсанепідслужби у Запорізькій області, передає Управління у справах преси та інформації ЗОДА.

Так, минулого тижня було досліджено 228 проб питної води за бактеріологічними показниками, відхилення від санітарних норм не встановлено, при середньорічному показнику 2013 — 1,7%.


В області зареєстровано 17 громадських комунальних пляжів: 14 морських і три річкових. За участю фахівців Держсанепідслужби відкрито 12 з них: два міських пляжу Запоріжжя («Центральний» і «Правий берег»); вісім пляжів в Бердянськ, пляж в с.Новокостянтінівка Приазовського району і загальний пляж смт. Кирилівка.

Лабораторними центрами Держсанепідслужби постійно проводиться відбір і дослідження проб води на санітарно-хімічні та мікробіологічні показники в місцях організованого купання населення. За період з 4 по 10 липня було проведено 49 досліджень проб води на мікробіологічні показники, з них 25 проб морської води і 24 річковий, відхилень від санітарно-гігієнічних нормативів не виявлено.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини