Головна У Запоріжжі чиновника спіймали на хабарі

У Запоріжжі чиновника спіймали на хабарі

by admin

1379487619Днями запорізька міліція затримала на хабарі чиновника. Співробітник Державного підприємства НАЕК «Енергоатом» оцінив свої «послуги» в 110 тисяч гривень.

Справа полягала в тому, що, згідно з угодою між державним підприємством і приватною фірмою, остання здійснила поставку необхідних запчастин. Однак, процедура розрахунку затягувалася. У приватному спілкуванні з високопоставленим чиновником «Енергоатому» натякнув її директору, що розрахунок значно прискорить сума в 110 тисяч гривень, покладена в його кишеню. При наступній зустрічі директор приватного підприємства передав чиновнику першу частину неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень.


Після отримання хабара чиновник був затриманий співробітниками управління по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області та прокуратури області.

Зараз триває досудове розслідування за ознаками ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією, інформує прес-служба МВС.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини