Головна Організатора псевдо референдуму в Донецькій області судять у Запоріжжі

Організатора псевдо референдуму в Донецькій області судять у Запоріжжі

by admin

32131-400x265Прокуратура Запорізької області затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мешканця Маріуполя, обвинуваченого в сепаратизмі, повідомляє прес-служба ГПУ.

Як вдалося встановити, обвинувачений громадянин навмисне робив дії, спрямовані на зміни меж території України. Зокрема, 11 травня поточного року він брав активну участь в організації та проведенні в Маріуполі незаконного референдуму, що закінчився проголошенням «незалежності» так званої «Донецької Народної Республіки». Такі дії є кримінально караними відповідно до год. 2 ст. 110 КК України.


Також завдяки досудовому розслідуванню, проведеному УСБУ Запорізької області, вдалося встановити, що в квітні поточного року цей громадянин, використовуючи звукопідсилюючу апаратуру, публічно закликав організовану їм натовп у кількості не менше трьохсот осіб здійснити захоплення будівель та споруд маріупольської військової частини (ст. 295 КК України ).



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини