Головна Мешканцям Запоріжжя радять бути уважними при купівлі продуктів

Мешканцям Запоріжжя радять бути уважними при купівлі продуктів

by admin

pokypki_produktov_bigЗа інформацією міського управління Держсанепідслужби у Запорізькій області, за минулий тиждень кількість людей, хворих на гострі кишкові інфекції, зросла на 34, 7%. Було зареєстровано 163 випадки.

Основними факторами передачі інфекції є м’ясна і молочна продукція, овочі, фрукти.

У більш ніж 55% випадків захворювання ГКІ пов’язані з порушенням правил приготування та зберігання харчових продуктів у домашніх умовах. Найчастіше до лікувальних установ міста з ГКІ стали звертатися городяни, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках Запоріжжя.


Збільшилися випадки захворювань з 10 до 13, пов’язані з перебуванням людей в зонах відпочинку.

На минулому тижні були проведені 27 планових та позапланових перевірок дотримання санітарного законодавства, у тому числі 3 — за зверненнями та скаргами громадян, 7 — за заявами суб’єктів господарювання, 8 — з розслідування випадків інфекційних захворювань. За 4 перевірених об’єктах були виявлені порушення, застосовано адміністративно-попереджувальні заходи впливу, передає прес-центр мерії.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини