Головна Новости Бердянська влада вже не може безкоштовно приймати біженців з Донбасу

Бердянська влада вже не може безкоштовно приймати біженців з Донбасу

by admin

migrant1За інформацією заступника міського голови Бердянська Людмили Шаповал, на 27 червня в місті офіційно зареєстровано 789 біженців з Донецької та Луганської областей. Це ті, хто або звернувся до влади за допомогою в поселенні, або в держустанови — для переоформлення пенсії та отримання соц. виплат.

Із загального числа зареєстрованих біженців — 255 дітей, яких безкоштовно розмістили в кількох дитячих оздоровчих закладах міста.

Людмила Шаповал підкреслила, що Бердянськ вичерпав можливості для безкоштовного поселення біженців. Міська влада надає допомогу в пошуках житла за більш доступну плату або з оплатою компослуг.


Обіцяні державою компенсаційні виплати за розміщення біженців поки залишаються тільки на папері, як і нібито вже виділені на ці цілі Бердянску з держбюджету 159 тис. грн., Які навіть не супроводжуються інструкціями з використання та розподілу.

У той же час, тільки комунальному підприємству «Дитячий оздоровчий центр» Червона гвоздика «безкоштовне розміщення, проживання та харчування прибулих в червні дітей з Донецької та Луганської областей обійшлося в 150 тис. грн.



News24 — це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини